
Genç yaşta hayata gözlerini kapatan Ömer Seyfettin,28 Şubat 1884 yılında Gönen’de dünyaya geldi. Babası subaydı. O da asker olmak istedi, Harbiye’yi bitirdi, kısa bir süre Rumeli’de görev yaptıktan sonra askerlikten ayrıldı.
Ömer Seyfettin küçük yaşta edebiyata ilgi duymakla birlikte, ancak askerlikten ayrıldıktan sonra yazmağa başladı. Selanik’te yayımlanmakta olan Genç Kalemler dergisiyle Rumeli gazetesinde yazarlık yaptı. Çok geçmeden çıkan İtalyan Savaşı üzerine yeniden orduya çağrıldı. Balkan Savaşı’nda Yanya’da Yunanlılara tutsak düştü, bir yıl Yunanistan’da kaldıktan sonra İstanbul’a döndü ve gene askerlikten çekildi.
Bir yandan gazetelere yazılar ve hikâyeler yazarken, bir yandan da öğretmenlik yapıyordu. 1914’te Kabataş Lisesi’nde başladığı edebiyat öğretmenliği, ölümüne kadar sürdü. 36 yaşında iken 6 Mart 1920 de öldü.
Ömer Seyfettin her şeyden önce Türk dilinin arınmasına öncülük eden bir yazardır. Konuşma diline yakın ve sade bir üslûp kullanmıştır, önce aruzla, sonra hece ölçüsüyle şiirler de yazmıştır, ama onun asıl kişiliğini ortaya koyan yönü hikâyeciliğidir. Hikâyelerinde tarihe veya güncel olaylara dayanan ve millî duyguları canlandıran konuları işlemiştir. Bu hikâyelerde Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselme dönemindeki devlet ve toplum yaşamına özlem, Rumeli’de devlete başkaldıran ve Türk halkına zulmeden azınlıklara karşı duyulan öfke, batı taklitçiliği şeklindeki yenilik hareketlerine karşı gelenekçi tepki baş yeri tutar.
Ömer Seyfettin Mahcupluk imtihanı adında, tek perdelik bir komedi yazmış, Foya ve Sultanlığın Sonu adlarında iki romana başlamış, ama bu romanları bitiremeden ölmüştür.
Ömer Seyfettin üstüne yazılmış eserler:
Ali Canip Yöntem: Ömer Seyfettin, Hayatı, Karakteri, Edebiyatı, İdeali ve Eserlerinden Numuneler (1947); Ömer Seyfettin, Hayatı ve Eserleri (1935). Yaşar Nabi Nayır: Ömer Seyfettin, Hayatı, Sanatı, Eserleri (1961). M. N. Özön-B. Dürder-R. G. Akın: Ömer Seyfettin ve Milli Edebiyat (1942).T. Alangu: Ömer Seyfettin, Ülkücü Bir Yazarın Romanı (1968). S. Erişen:Ömer Seyfettin’e Göre Kadın (1972).
Ömer Seyfettin Şiirleri: Ömer Seyfettin’in Şiirleri (1972, Fevziye Abdullah Tansel derlemesi)
Ömer Seyfettin Romanları: Ashâb-ı Kehfimiz (1918), Efruz Bey (1919) ,Yalnız Efe (1919, 1988)
Ömer Seyfettin Öyküleri: Harem (1918) ,Yüksek Ökçeler (1922, 1988) ,Gizli Mabed (1923, 1988) ,Beyaz Lale (1938) ,Asilzâdeler (1938) ,İlk Düşen Ak (1938, 1980) ,Mahçupluk İmtihanı (1938, 1982 bir oyun da içerir) ,Dalga (1943, 1952) ,Nokta (1956) ,Tarih Ezelî Bir Tekerrürdür (1958)
İncelemeleri: Milli Tecrübelerden Çıkarılmış Ameli Siyaset (1912) ,Yarınki Turan Devleti (1914) ,Türklük Mefkuresi (1914) ,Türklük Ülküsü (ilk 3 kitap birarada ölümünden sonra, 1975)
çoooooooooook güzel site
ben şiiiiiiiiiirrrrrrrrrrrrrrrrrr istiyorum
tam bana gore tam odevime gore s]per
süpperrrrrrrrrr çok küzel çok işime yaradı
vallahi çoook güzel:))))
çok harika bu siteyi çok beyendim
bu site icin tesekür
evet bencede
çok güzel
ççççççççççççççççooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkk teşekkür edirim
ssssssssssüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüpppppppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
saolun
cvoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
toki de okyan vrmı guzel site
toki salih de okuyan 5 a dayı